Så mange straffespark redder målmændene i Premier League

Så mange straffespark redder målmændene i Premier League

Et af de nye tiltag til Premier League sæsonen 2019/20 er VAR-teknologien, som potentielt betyder at dommerne bliver teknisk meget mere skarpe på de tvivlsomme situationer på banen. Herunder offsides, straffespark, samt andre forseelser hvor det menneskelige øje ikke altid slår til.

Giver VAR flere straffespark?

Forud for sæsonen har indførelsen af VAR skabt diskussion om vi nu vil se flere kort, flere annulleringer af mål, og – ikke mindst – om der vil komme flere straffespark, når dommeren har assistance fra VAR-rummet, og dermed mange flere øjne på de mange nærkampe der for eksempel sker under afvikling af dødbolde som hjørnespark, indirekte frispark mv.

Vi må lade realiteterne vise om teorien omkring flere straffespark kommer til at holde stik, men spekulationerne har ansporet os til at tage et kig på statistikkerne for straffespark for samtlige de målmænd der ved sæsonstart 2019/20 var opført i de to største managerspil for Premier League: på Holdet.dk og Premier League’s officielle Fantasy-spil, FPL.

Hvilke Premier League målmænd er bedst på straffespark?

Målet er at se hvor godt målmændene klarer sig når de står overfor et straffespark, med specielt fokus på hvor ofte de redder straffesparket. Der er nemlig rigtig gode points at hente i begge spillene hvis den målmand man har på sit hold redder et straffespark (100.000 points i Holdet.dk’s PL-spil og 5 points i FPL).

Tabellen er baseret på samtlige straffespark hver eneste PL-målmand har stået overfor i deres professionelle karriere (straffesparkskonkurrencer undtaget). Alle kolonner kan sorteres, så du kan anskue dataene som du ønsker, og vi har med fed skrift markeret de målmænd som forventes at være førstevalg for deres klub i årets Premier League.

Henderson er et hit, Krul er sh*t…

Ved første øjekast er det bemærkelsesværdigt at mange af de allerbedste redningsprocenter findes blandt backup målmændene, men kigger man mere fokuseret på de keepere der forventes at være førstevalg i deres klubber (markeret med fed), så stikker enkelte navne også ud.

Siden Premier Leagues begyndelse i 1992, har den totale scoringsprocent for straffespark ligget lige over 80%, så enhver keeper der er i stand til at redde 20% eller flere, må betragtes som bedre end gennemsnittet.

Blandt de bedste som har stået overfor et signifikant antal straffespark (20+) skiller Dean Henderson fra Sheffield United sig markant ud med 43% redninger. Henderson, som er lejet i Man Utd, er med afstand bedre end den næste på listen, som er Allison fra Liverpool (31%), som er marginalt bedre end den nytilkomne Villa-keeper Heaton (29%).

Vender vi tabellen på hovedet, så er Tim Krul fra Norwich den værste at satse på med en redningsprocent på blot 7%. Tottenhams Lloris (17%) og Ederson fra mestrene fra Man City (19%) redder også færre spark end gennemsnittet.

Så vidt målmændene, i en senere artikel vil vi kaste et blik på hvilke straffesparksskytter der klarer sig bedst og hvilke man skal overveje at holde sig fra på sit managerhold

Kilde: Transfermarkt.

Kommentarer

[Fancy_Facebook_Comments]