PL GW2: Midtuge-tanker

PL GW2: Midtuge-tanker

Når Arsenal lørdag kl. 13:30 tager imod Burnley, markerer det starten på runde 2 i årets Premier League og dermed 2. runde i de forskellige Premier League managerspil. På bagkant af forrige weekends runde 1, er vi alle meget klogere mht hvordan de 20 hold i ligaen stiller op, hvilke spiller der pt har form osv.

Kort summeret op: vi har nu reelle data at basere manager-beslutninger ud fra. Og efter weeekendens kampe har vi dobbelt så meget data – husk deg hvis du allerede nu sidder og overvejer en (risikabel) transfer af én af dine spillere, som måske ikke lige leverede som forventede i 1. runde.

Premier League programmet GW2

Weekendens program i Premier League strækker sig over tre spilledage, og inkluderer en sen mandagskamp hvor Manchester United skal forsøge at følge op på den stærke hjemmesejr over Chelsea når de besøger Wolves.

17.08.2019
13:30 Arsenal – Burnley
16:00 Aston Villa – Bournemouth
16:00 Brighton – West Ham
16:00 Everton – Watford
16:00 Norwich – Newcastle
16:00 Southampton – Liverpool
18:30 Manchester City – Tottenham

18.08.2019
15:00 Sheffield United – Crystal Palace
17:30 Chelsea – Leicester

19.08.2019
21:00 Wolverhampton – Manchester United

Ugens anfører-emner

At dømme ud fra de points spillerne scorede i 1. runde, ser det ud til at stort set samtlige af de højest prissatte spillere har berettiget deres prisskilte. Salah, Sterling, Kane, Aubameyang og Aguero er blandt de dyreste spillere i managerspillene på Holdet.dk og FPL, og med adskillige scoringer og assists spredt ud blandt disse såkaldte ‘Premium’ spillere, har de allerede vist sig værdifulde for deres holdejere.

Præcis som i den rigtige Premier League gør én enkelt runde ingen mester i managerspillene, og runde 2 kan potentielt vende tingene på hovedet, og på ét eller andet tidspunkt bliver det også hverdag for ovennævnte spillere.

Ikke desto mindre er der flere matchups i 2. runde der taler for at flere af ‘de store’ spillere kan føje endnu flere points til deres hold i den kommende runde. Fra Twitter har vi sakset følgende interessante statistik over topspillernes tidligere performance mod weekendens modstandere, som måske er værd at skele til når anførerbindet skal sættes til den kommende weekend.

https://twitter.com/ChrisTanFPL/status/1161192036604792832?s=20

De oplagte valg: Aubameyang eller Salah

Med 6 mål og 1 assist i 3 kampe mod Burnley, er Arsenals Aubameyang det klart mest oplagte valg som rundens kaptajn, hvis man baserer sit valg udelukkende på historikken.

Aubameyang åbnede sæsonen som matchvinder i 1-0 sejren til Arsenal ude mod Newcastle, og fortsatte dermed sin fine pre-season form.

Burnley åbnede sæsonen med en sikker 3-0 sejr hjemme mod Southampton i en kamp hvor cifrene lyver en smule. Burnley scorede på praktisk talt alle deres oplagte chancer, og Southampton var bestemt ikke uden muligheder for at score. Burnley ude og hjemme er som regel to vidt forskellige størrelser, og ligeså er Aubameyang historisk markant mere scorende når han er på hjemmebane.

En anden oplagt favorit som kaptajn i denne runde er Liverpool’s Mo Salah, som returnerede et mål i runde 1, og i denne runde står overfor Southampton, som i forrige runde ude mod Burnley bestemt ikke så imponerende ud defensivt. Statistisk var Southampton i sidste sæson det hold der på hjemmebane tillod 3. flest oplagte målchancer imod sig, kun overgået af nedrykkerne Fulham og Huddersfield. Med 5 mål i 4 opgør mod Southampton har Salah tidligere vist at han kan score mod Southampton.

Har du ikke enten Aubameyang eller Salah på dit managerhold lige nu, og dermed skal bruge en transfer på at få den ene eller begge ind, så husk – af hensyn til den generelle planlægning – at Arsenal og Liverpool møder hinanden på Anfield allerede i næste runde.

Det frække valg: Martial

Anthony Martial er i denne sæson tildelt nr. 9 hos Man Utd, og spillede i sæsonens første kamp mod Chelsea som forward. Baseret på statistikken er dette ubetinget den position han i sin tid hos Man Utd har bidraget til flest mål og assists. Dette er illustreret i statistikken herunder (fra Underscore.com), hvor især xG90 (expected goals over 90 minutter) stikker ud ift når han indtager andre startpositioner.

Anthony Martial stats