Managerspil

I denne sektion guider vi til de mest udbredte Fantasy Managerspil i Danmark. Nogle af spillene udbydes af danske udbydere, som fx Holdet.dk. Andre er tilgængelige på engelsk, som fx. det officielle Fantasy Premier League, i daglig tale også omtalt FPL.

Det er målet at FanMan.dk med tiden vil dække alle de Fantasy Manager spil der har en bare nogenlunde tilslutning i Danmark, så hvis du synes der er et spil der mangler, så send os en besked.

Den danske klassiker

I Danmark kender vi nok bedst Holdet.dk, der er den mest udbredte udbyder af Managerspil herhjemme.

Holdet.dk har gennem en lang årrække arrangeret en længere række af managerspil baseret på fodbold. Her er det især spillene til den danske Superliga, Premier League og Champions League der er største trækplastre. Til disse spil er der ofte langt over 30-40.000 tilmeldte hold.

Herudover er den spanske La Liga og den tyske Bundesliga blevet fast inventar i udbuddet, ligesom de store fodbold-slutrunder ved VM og EM.

Mere end bare fodbold…

Fodbold er dog ikke den eneste sportsgren Holdet.dk har managerspil til. I tillæg til de klassiske managerspil til cykelsportens Grand Tours, med Tour de France som den ypperste, er der de senere år tilføjet varianter af manager-baserede sæsonspil til andre sportsgrene. Spillene til amerikansk fodbold (NFL), Golf (European Tour) og Motorsport (Formel 1) får hver sæson pæn tilslutning. Og så har vi ikke engang nævnt de spil der kører når der afvikles VM og EM i håndbold, på både kvinde- og herresiden.

De internationale managerspil

Når vi bevæger os ud over landets grænser finder vi et endnu større udbud af managerspil frit tilgængeligt for danskere. De fleste af disse udbydes af de mere eller mindre officielle organer bag turneringer og ligaer.

Størstedelen af de officielle spil er gratis, med et primært mål om at bidrage til interessen og underholdningen. Den største motivation for mange er at dyste i interne ligaer på arbejdspladser, blandt venner mv. Dette illustreres som oftest i form af præmierne. Ikke sjældent er den hovedpræmie de titusindvis af managers kan vinde på værdimæssigt niveau med en PS4.

De internationale spil spænder lige fra fodbold over baseball til cricket. Holder vi øjet på bolden og fokuserer på de spil der har en vis tilslutning fra danskere, kan følgende fremhæves:

Premier League

Fantasy Premier League (eller FPL) er et gratis spil udbudt af organisationen bag den engelske Premier League. Siden lanceringen i 2002, hvor i alt 76.000 hold var tilmeldt, er populariteten blot steget år for år. Til sæsonen 2019/20 var der fra start tilmeldt over 6.000.000 hold. Dét endda i et spil hvor det for de fleste managers er fast kutyme kun at tilmelde ét hold!

Bundesligaen

Den tyske Bundesliga i fodbold udbyder også til hver sæson gratis Bundesliga Manager, som i vid udstrækning følger den formel der kendes fra Premier League. Deltagermæssigt er Bundesligaen’s spil dog lillebror i forhold til Premier League: til sæsonen 2019/20 er der tilmeldt omkring 300.000 hold.

UEFA

De seneste år har UEFA tilbudt et gratis managerspil baseret på fodboldens ypperste klubturnering: Champions League. Formatet ligner langt hen ad vejen konceptet der kendes fra Premier League. Dog med den forskel at slutspillet naturligvis rummer færre begrænsninger for hvor mange spillere man må vælge fra hver klub.

Til de seneste kval-turneringer til EM og VM har UEFA også udbudt managerspil. Det må forventes at den kommende EURO 2020 slutrunde bliver fulgt op af et lignende spil.

Besøg Champions League Fantasy her.

De amerikanske

Som med så mange andre store opfindelser, så hævder amerikanerne ofte at Fantasy-konceptet blev opfundet “over there”. Debatten om hvorvidt det er sandheden eller ej skal vi ikke tage her, men blot konstatere at de 4 store amerikanske sportsgrene indenfor amerikansk fodbold, basketball, ishockey og baseball naturligvis også har hver deres Fantasy-spil. Blandt danskere er Fantasy NFL klart det mest udbredte.

Er man mere til amerikansk “soccer”, så findes der naturligvis også et officielt spil for den amerikanske udgave for europæisk fodbold, MLS Fantasy.

Kommentarer